SVEČANA AKADEMIJA I NASTUP PJESNIKA IZ REGIONA

SVEČANA AKADEMIJA I NASTUP PJESNIKA IZ REGIONA

U Derventi će 20. avgusta biti održana Svečana akademija, uz nastup najboljih od najboljih nagrađenih pjesnika kroz tradiconalne Međunarodne konkurse „Suze Kozare“, Pjesma godine Balkana i Evropske unije i „Zlatno Pero Ljubljana 2021“.

Organizator Svečane akademije je Savez srpske dijaspore Slovenije, Udruženje srpskih književnika Slovenije i Evropske akademije srpskih nauka u umjetnosti, u saradnji sa Srpskim književnim klubom „Vihor“ iz Dervente.

“U programu će nastupiti Pjevačka grupa Kulturno – umjetničkog društva mladih „Bosiljak“ iz Dervente, nastup i svečano proglašavanje pobjednika po međunarodnim konkursima, te nastup gostujućih pjesnika na manifestaciji“, saopštili su organizatori Akademije.

Akademije će se održati u prostorijama Centra za kulturu sa početkom u 19 časova.

Organizatori navode da će na Akademiji biti ozvaničen rad podružnice Udruženja evropske akademije srpskih nauka i umetnosti u Republici Srpskoj, i imenovanje rukovodstva.

“Na Akademiji obavićemo i dodjelu posebnih zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima, udruženjima ili ustanovama. Velike međunarodne manifestacije održavali smo kroz Vesele dane srpske dijaspore u Sloveniji, ali pojavom korona virusa primorani smo da to činimo drugačije i na više mjesta. Ove godine najveća manifestacija održaće se u Derventi“, navode organizatori.

Predstavnici Srpskog književnog kluba „Vihor“ Derventa povodom 20 godina održavanja Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača“ najavili su dodijelu posebne Plakete gradonačelniku Dervente Miloradu Simiću.